Dengeli Bir Vücut İçin Pilates

Deniz sezonunun açılması ile bayanları saran bikini telaşı doğal olarak sporu bir zorunluluk haline getirdi. Bazı bayanlar koşu, bisiklet gibi klasik yöntemleri seçerken bazıları da daha modern yoga, pilates gibi spor dallarına yöneliyor.
Pilates hem vücudun sıkılaşmasını salıyor, hem de fazla kiloları kasa çeviriyor. Vücudunuzun her ihityacına cevap veren pilates, kilolu bayanları zayıflatırken aşırı zayıflıktan şikayet eden bayanların ise kilo almasını sağlıyor. Duruş bozuklukları için ortopedist doktorlar tarafından da önerilen pilates’in faydaları saymakla bitmiyor. Vücut direnci ve kondisyonunu geliştirirken, iskelet dengesini koruyor ve doğru nefes alıp vermenizi sağlıyor. Bedeniniz forma girerken vücudunuz sağlık kazanıyor.

Pilates

Pilates

Fitness hareketlerine benzeyen pilates hareketleri, bant, büyük – küçük toplar yardımı ile de uygulanabiliyor. Kilolu bayanlar hareketleri kolaylaştırması adına büyük toplardan destek alabilirler kendilerini geliştirdikten sonra küçük toplara geçebilirler.
Tüm kasları orantılı olarak geliştiren pilates, vücudun dengeli görünmesini sağlıyor. Pilates size kas kontrolü kazandırırken hareketlerinizi de akıcı bir hale getiriyor. Zihninizi de boşaltmanızı sağlayan pilates böylelikle zihin sağlığınız için de uygulanabilir sporlar arasında yer alıyor.

Pilates

Pilates

Tabi ki her şeyden önce kafanızda karar vermeniz gerekiyor. Düzensiz ve plansız yapılan pilates her spor gibi pek fayda etmiyor. Yeme – içmenize dikkat etmeniz hatta diyetisyenlerden yardım almanız mantıklı. Günde 2 litre su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Öğün atlamamak ve düzenli beslenmekte mutlaka fayda var.
Pilates’i kesinlikle uzman kurum ya da hocalar yardımı ile yapmalısınız. Bilinçsiz bir şekilde yapacağınız pilates hareketleri sakatlanmanıza ya da sağlıksız kilo vermenize sebep olabilir.
Sonuç olarak pilates kapsamlı alet edevat gerektirmeyen uzman hocalardan öğrendikten sonra evde tek başınıza da uygulayabileceğiniz keyifli bir spor biçimi. Deniz sezonunun açıldığı şu günlerde bayanlara duyurulur…