Rahat Hareket Sağlayan Termal Ürünler

Birçok kişi termal giysileri dedelerimizin giydiği içlik olarak tanımaktadır. Ancak işin aslı, sportif aktiviteler başta olmak üzere hayatın her alanında kullanılabilir yapıda kıyafetler olmalarıdır. Termal giysiler vücudun ısı dengesini korumaya yardımcı olur.

Pamuklu ya da diğer materyallerden üretilmiş giysiler sıcaklığın tamamını dışarı verirken, termal giysiler %80’lik bir dilimde ısıyı vücutta tutar. Tek özellikleri bu değildir. Vücudu sıcak tutarken terin de dışarı atılmasına yardımcı olurlar. Terleme sonucu kıyafetleriniz ıslanarak vücudunuza yapışmaz, huzursuz hissin ve hastalanmanın önüne geçilir.

Termal giysiler soğuk havalarda vücudunuzu sıcak tutma amacının dışında; bisiklet, yelken, kürek, kayak, dağcılık, fitness gibi spor aktiviteleri esnasında teri dışarı atma amacıyla da kullanılır. Spor esnasında, terin dışarı atılarak vücudun nefes almasını sağlar. Bakteri oluşumunu engeller. Termal giysiler doğal ve yumuşak dokuya sahiptirler. Böylece kendinizi asla rahatsız ve sıkışmış hissetmezsiniz.

Termal giysilerin sadece vücudunuzu sıcak tuttuğunu düşünmeyin. Bu giysilerin üretimindeki asıl amaç vücudu aşırı sıcak ve soğuklardan korumaktır. Terin dışarı atılmasını sağlayan iç giyim ürünü termal giysi, teri ara giysi dediğimiz tişört ya da kazak gibi kıyafetlere aktarır. Ara giyim ürünlerinin de teri aktarma özelliğine sahip olması ve mont gibi dış giyim ürünlerine teri aktararak dışarı atılmasını sağlaması önemlidir. Bu detay spor müsabakaları için geçerlidir. Sadece sıcaklık koruma amaçlı giyiliyorsa her giysi katının ter atıcı özelliğe sahip olması gerekmez. Nefes alan termal giyim ürünleri hareket kabiliyetinizi de artıracaktır.

İç giyim ürünlerinin sık gözenekli dokunması terin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar. Termal giyim ürünlerinin birçok çeşidi bulunuyor. Termal içlik tayt, termal atlet, termal bere ve termal fanila bunlardan bazıları. En çok tercih edilen ürün ise termal içlik tayttır. Dedelerimizden bildiğimiz termal içlik tayt modelleri spor müsabakalarının bir numaralı kurtarıcısıdır.