Makyaj Mucizesiyle Estetiksiz Güzellik

Her kadının ne kadar güzel olursa olsun kendisinde beğenmediği bir bölgesi vardır. Sanıyoruz ki bu durum mükemmeliyetçi tavrımızdan kaynaklanıyor.

Yüzünüzde sorun yaşadığınız ya da sevmediğiniz bir bölge var ancak estetik yaptırmak istemiyor veya istiyor ama korkuyorsanız size müjdemiz var. Çeşitli makyaj hileleri ile artık sorun yaşadığınız bölgeleri düzeltmek mümkün. Şimdi sizi aynanın önüne davet ediyor ve muhteşem tüyoları açıklamaya başlıyoruz.

Yuvarlak Yüz

Kaşlarınızı çok ince ya da yuvarlak aldırmayın. Kavisli kaşlar yüzün daha az yuvarlak görünmesini sağlar. Kaş kalemleri yardımıyla kaşlarınıza kavisli bir görünüm verebilirsiniz. Doğal bir görünüm için kaş renginize yakın tonları tercih etmelisiniz.
Yuvarlak yüz sahiplerinin elmacık kemiklerini biraz arka plana atmaları gerekir. Bunun için elmacık kemiklerinize, şakaklarınıza ve çene altınıza bir allık fırçası yardımıyla bronz allık sürün. Daha açık renk bir pudrayla ise çene ucunuzu, burnunuzu ve alnınızı hafif dokunuşlarla ön plana çıkarın.

İnce Dudaklar

Dudaklarınızın ince olmasından şikayetçiyseniz, dudak renginize yakın bir tonda dudak kalemi alarak kontur çizin. Sonrasında dudak kalemine yakın tonlarda bir ruj seçerek uygulayın. Unutmayın, kırmızı gibi koyu ve belirgin renkler dudaklarınızı daha ince gösterir. Bu nedenle daha hafif tonlarda renkler seçmelisiniz.

Büyük Burun

Eğer büyük bir buruna sahipseniz yapmanız gereken, burnunuzun üst kısmına ince bir çizgi halinde allık uygulamak olacaktır. Eğer burnunuzun yan kısımlarına allık uygularsanız elinize daha büyük gözüken bir burundan başka bir şey geçmez.

Geniş Alın

Daha dar görünümlü bir alın istiyorsanız, mat pudra ya da fondöteni saç çizginiz boyunca uygulayın. Ten renginizden bir ton koyu bir allık ile üzerinden hafif dokunuşlarla geçin.

Küçük Gözler

Daha büyük gözler ve etkili bakışlar için yapmanız gereken, göz pınarınızı aydınlatmak için açık tonlarda bir far uygulamak, sonrasında ise göz kapağınıza bir ton koyu far sürerek son olarak koyu gri tonlarında farı gölgelendirme yapmak için uygulamak. Göz kalemini ise dıştan içe doğru çizgiyi incelterek çizmelisiniz. Kesinlikle göz pınarına kadar çizgi çekmeyin. Dilerseniz gözünüzün içine beyaz kalem ile bir çizgi çekebilirsiniz. Beyaz kalem aydınlık bir görünüm kazandıracaktır. Son olarak ise kirpikleri hacimli göstermek için uygun maskara kullanarak makyajınızı bitirebilirsiniz.