Korse Bedenimizi Nasıl Seçmeliyiz?

Korse sadece kilo fazlalığını değil ufak tefek kusurları da saklamaya yarayan önemli bir giyim ürünüdür. Deforme olan vücutları ve sarkmaları da önlediği gibi vücut hatlarını da iyi göstermek amacıyla da kullanılmaktadır. Vücut tipinize uygun korseyi bulmak oldukça önemli olup bu yazımızda sizlere korse bedenimizi nasıl seçmeliyiz? Bu konuda bilgi vereceğiz.

Korse Modelleri

Armut tipinde bir vücuda sahipseniz kalça kısımlarını biraz toparlamanız gerekmektedir. Ayrıca bu seçimle birlikte bacaklarınızı da saran korse modelleri size en uygun olacak olan model tercihidir. En fazla tercih edilen korseler bunlardır. Bu tarzdaki modeller karın, kalça ve baldırlarınızı toparlar ve üzerine giydiğiniz kıyafetler muhteşem bir görüntü oluşturur. Yüksek belli olanlarını tercih etmenizi öneriyoruz.

Atletik yapılı olan kişiler genellikle dikdörtgen vücut tipinde olurlar. Popo ve bel kısımları için mutlaka desteğe ihtiyaç duyarlar. Beli ince göstermek için yarım mayo tipindeki bir korse veya tek bel korsesi de yeterli olabilir. Popolar için dolgulu külot oldukça önemlidir. Bu ayrıntıyı sakın önemsemeden geçmeyin. Eğer sarkan bir popoya sahipseniz veya hiç poponuz yok ise kotlarda ve eteklerde harika bir görüntü kazandıran dolgulu külotları tercih etmenizde büyük yarar var.

Elma tipi vücut şekilleri Türk kadınlarında oldukça yaygındır. Korse markaları içerisinde oldukça fazla ilgi gördüğünden ülkemizde sıklıkla üretilen ve ithal korse çeşitleri içinde de satıcı bayilerin tercihen bulundurduğu korse modelleri arasında ilk sıraya yer almaktadır. Çok yaygın olan kalça ve göbek üstleri ile midedeki fazla kısımlar için oldukça ideal olup genellikle siyah renkte olan bu korseler ile çok iyi sonuçlar elde edersiniz. Fakat kilonuz oldukça fazla ise göğüs altına kadar çıkabilen korseler size uygun olmayabilir.

korse modelleri

korse modelleri

Birçok kadının hayali kum saati vücut şeklidir. Fakat bel ve kalça arasında bir dengesizlik mevcut ise açık renk giyilen elbiselerde tam boy bir body korse giyilmesi gerekmektedir. Kilo sorunu olmayıp kalça kısmı dar olan kişilerin de dolgulu külot giymesi uygun olup bu tarzdaki külotların hafif göbekliler için olan korse modelleri de bulunmaktadır.

Korse Bedenimizi Nasıl Seçeriz?

Giymek istediğiniz  korsenin vücudunuzda hangi bölge için olacağını belirleyin. Karar verildikten sonra, alacağınız modeli ürünlerin resimlerini iyice inceleyerek seçim yapmalısınız. Resimlerde bulunan mankenlerin üzerinde, giydikleri korse modelinin hangi vücut bölgelerini kapsadığını  görmeniz mümkün. Korsenin boyutlarının nerede başlayarak nerede bittiğini inceleyip, kendi ihtiyacınız olan modeli tespit ediniz. Korse markaları da önemli olmakla beraber, vücut bölgenize uygun modeli tercih etmeniz ve doğru beden ölçüsü yapmanız oldukça önemlidir.

Doğru Korse Bedeni Nasıl Belirlenir?

Korse üreticilerinin önerisi beden ölçünüz ne ise korse bedeninizin ölçüsünün de o olmasıdır. Küçük bedende korse vücudumu daha iyi toparlar düşüncesi kesinlikle doğru olmayan bir düşüncedir. Bilmeniz gerekir ki tüm korse markaları üretim yaparken korse modellerini bedenlere en uygun gelebilecek şekilde tasarlayıp üretirler.

Zayıflatıcı Korse

Zayıflatıcı birçok ürünün yaygın olduğu günümüzde zayıflatıcı korse ürünleri de oldukça yaygın hale gelmiştir. Eğer vücut yapınıza uygun bir korse kullanırsanız zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Ancak tek başına bu mümkün değildir. Korse giyip, yediklerinize dikkat edip ayrıca bol su içerseniz zayıflamaya oldukça etkisi olacaktır. İnceltici korse modelleri bel bölgesinde oluşan yağlar için de kullanılan etkili bir korsedir. Giyildiğinde birkaç beden inceltir, size dar gelen kıyafetlerin içine girmenizi sağlar. Şekillendirici de denilen inceltici korse, kıyafetlerin altından rahatlıkla giyilerek basen, göbek, kalça ve bel bölgesinin toparlanmasına yardımcı olarak daha ince görünmenize sebep olur. Zayıflatıcı korse fazla kilolarınızdan kurtulana kadar size yardımcı olacaktır.

Erkek Korse modelleri için giycem.com erkek korse modelleri bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz.