Lazer Epilasyon

Yaz mevsiminin gelmesiyle deniz sezonu da açıldı. Kadınların sıkıntıları da gün yüzüne çıktı. Kadın her zaman güzel ve bakımlı olmadı dedik. Peki ama her gün hızla çıkan tüyleri ne yapacağız. Kadınlar bu konuda ne yazık ki erkekler kadar şanslı değiller. Jilet, ağda, epilatör derken hiçbirinden istenilen sonuç alınamıyor. Kökten bir çözüme ihtiyaç duyan kadınlar lazer epilasyonu tercih ediyorlar.

Lazer epilasyon ilk çıktığı yıllarda “kanser yapıyor” spekülasyonları yüzünden pek rağmet görmemişti. Daha sonra yapılan araştırmalar gösterdi ki, lazer epilasyonun dalga boyu kanser yapacak boyutta değil. Üstelik 4-6 seansta bütün tüylerinizden kurtuluyorsunuz. Dolayısıyla lazer epilasyon kadınlar için çok faydalı. Tüyleri yüzünden kısa kollu bady bile giyemeyen kadın, lazer epilasyon sayesinde dilediğini giyebiliyor.

Lazer epilasyon yaptıran kadın kendisini iyi hissediyor ve kendine olan güveni pekişiyor. Peki lazer epilasyonun dikkat edilmesi gereken tarafları hakkında bilginiz var mı? Örneğin lazer epilasyonun yaz aylarında yapılması uygun değildir. Yaz ayında güneş ışınları lazer yapılmış bölgeye gelirse, o bölgede leke yapabilir. Bu sebeple lazer epilasyona kış aylarında başlamakta yarar var.

Bunun dışında ağır sivilce tedavilerinde, cilt sürekli olarak gergin, kuru ve soyulmaya yatkın olduğundan lazer epilasyon yapılması uygun değildir. Tedavinizi tamamladıktan sonra doktorunuza danışıp lazer epilasyona başlayabilirsiniz. Hamilelerin de lazer epilasyon yaptırması bebek açısından sağlığa uygun değildir.

Eğer lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiyseniz bunu bir güzellik merkezinde değil de bir sağlık kuruluşunda yaptırmanız sizin için çok daha doğru bir seçim olacaktır.

Bir cevap yazın