Gün Boyu Etkisi Sürecek Sabahlık

Günün en güzel anı gece yatağımıza girdiğimiz andır. Günün bütün yorgunluğunu üzerimizden atıp güzel bir uykuya dalmak için kendimizi hazırlarız. Bu hazırlık aşamasında kendimizi ruhen ve bedenen uyku moduna alırız. Ruhen yaptığımız hazırlık, gün içinde karşılaştığımız kötü olaylar ya da bizi rahatsız eden ruh halinden arınmak amaçlıdır. Bedenen ise günün yorgunluğunu atarak yatağımıza girmeye çalışırız. Bu hazırlık aşamasında bize bir gecelik eşlik eder.

Genelde gece uyurken rahat gecelik tercih ederiz. Çünkü zaten gün boyu yeterince yoruluruz, üzerimizdeki gecelik de rahatsız edici olursa uykumuzdan gereken verimi alamayabiliriz. Uyku günün en önemli evresidir. Bu evrede yaşanacak olumsuz bir durum, uyandığımızda da peşimizi bırakmayacaktır. Günümüzü iyi geçirmenin şartı iyi bir uykudur. Seçeceğimiz gecelik hem gecemizin hem de uyandığımız günün iyi geçmesine katkı sağlayacaktır.

Gecelik de gün içinde giydiğimiz diğer kıyafetler gibi önemli bir ayrıntıdır. Özellikle bayanlar bu konuda çok daha titizdir. Çünkü bayanlar şıklıklarını gece de korumak isterler. Bu şıklığı spor  ya da fantezi bir gecelik tamamlayabilir. Birbirinden güzel gecelik seçenekleri bu konuda bayanlara yardımcı olmaktadır. Fantezi gecelik çeşitlerinden dantelli ve leopar desenli gecelikler gözdeler arasında sayılabilir. Bunlar dışında spor olarak tercih edilen gecelikler ise penye elbise, ya da takım şeklinde olanlardır.

Gecelik dışında bayanların şıklıklarında vazgeçmedikleri başka kıyafet de sabahlıktır. Sabah üzerimizde olan sabah mahmurluğu, sadece yüzümüzü yıkamakla geçmiyor malesef. Şık bir sabahlık ile sabahın verdiği mahmurluktan kurtulabiliriz. Dış görünümümüzü değiştirmek ruhen de bize iyi gelecektir. Onun verdiği iyi his bizi mutlu edecektir. Sabah uyandığımızda yanımızda olan sevdiklerimize şık ve dinç görünmek hem onlar için hem de bizim için iyi olacaktır.

Hepimizde sabah uyandığımızda bir durgunluk hali oluyor. Bu durgunluğun gün boyu bizimle beraber olması, peşimizi bırakmaması ne kötüdür. O gün boyunca yaşadığımız her olayda bu durgunluk peşimizden gelmektedir. Ama alacağımız şık ve güzel bir gecelik günümüzün hareketli ve canlı geçmesine katkıda bulunacaktır. Geceye güzel bir gecelikle başlayıp, sabaha da güzel bir sabahlıkla başlamak güzel çok keyifli olacak.

Bir cevap yazın