Rahat ve Çekici

Kadınların hayatında olmazsa olmaz olan şeylerden birisi de sütyendir. Sütyen seçiminde vücut tipinize en uygun olanı belirlemek, sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir konu.  Sütyen vücudu fazla sıktığında, demirleri battığında, büyük ya da küçük geldiğinde bu durumun uzun ya da kısa vadede bize olumsuz yansımaları olabilir.

Sütyen çeşitleri giderek artıyor. Dikişli dikişsiz, straplez, destekli, desteksiz gibi birçok çeşit var. Takım halinde alım yapabileceğimiz gibi sütyen ve külodu kendi zevkimize göre de kombinleyebiliriz.

Bazen giydiğimiz kıyafetlerde, sütyeni gizlememiz gerekebilir. Bu gibi durumlarda straplez ve askısız sütyenler yardımımıza koşar. Hatta bunların yanı sıra arkası şeffaf olan ya da arkası hiç olmayan sütyenlerde vardır. Alınan elbise türüne uygun seçimler yapılmalıdır.

Gece yatarken sütyen takıp takmama konusunda her kadının farklı görüşleri vardır. Kimisi sütyensiz uyuyamazken kimisi asla sütyenle duramaz. En doğru olanı gece yatarken rahatlık sağlayacak olan sporcu sütyeni tarzı sütyenlerin kullanılmasıdır.

Göğüslerinizin küçüklüğünden şikayet ediyorsanız eğer; dolgulu ve yarı dolgulu sütyen çeşitleri bulunuyor. Aynı zamanda farklı sütyen modelleri ile sizi memnun edecek bir sütyen bulabilmeniz kolaylaşıyor.

Son zamanlarda kıyafetlerde olduğu gibi iç çamaşırında da neon renkler modaydı.  İç çamaşırında hiç geçmeyen moda ise dantel. Dantelli iç çamaşırları kadınların vücuduna ayrı  bir güzellik katıyor.

Spor yapılırken sporcu sütyeni giyilmeye özen gösterilmelidir. Diğer sütyenler vücudunuzu spor esnasında rahat ettiremez, sürekli düşen askılar zor durumlar yaşamanıza sebebiyet verebilir.  Askıdan söz açılmışken, rahatınız ve istediğiniz görünümü elde etmeniz için üretilmiş askı çeşitleri mevcuttur. Kalın, ince, şeffaf hatta boncuklu, desenli çıkarılıp takılabilen askılar vardır. Dilerseniz kıyafetinize uyum sağlayacak bir askıyla farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Büyük göğüslerin en büyük problemlerinden biri göğüsün taşması ve sırt ağrısı yapmasıdır. Küçültücü sütyenler sayesinde göğüsteki görüntü bozuklukları önlenebilir. Sırt ağrılarını önlemek için ise daha önce belirttiğimiz gibi vücut yapımıza en uygun sütyeni seçmeliyiz.

Kadınların sıkıntı yaşadığı bir konu olan sütyen yıkama konusuna değinmeden geçmeyelim. Dikkat edilmeden yıkama yapıldığı takdirde sütyenlerde maalesef deformeler yaşanıyor. Bunları önlemek için sütyen topları üretildi. Her kadının evinde mutlaka bulunması gereken bu ürün sütyenin ömrünü uzatıyor.

Bir cevap yazın