Hayatı Minimalist Yaşamak

Modern yaşam, hayatın karmaşası içinde oradan oraya koşuşturmakla geçiyor. Çoğu zaman oturup sohbet etmeye, bir kitap okumaya, gezmeye dahi vakit bulamıyoruz. Yoğunluktan kendimize vakit ayıramamak bünyemizi yıpratıyor. Bu yoğunluğu fark ettiğimizde hayatımızda bir takım değişiklikler yapmaya yöneliyoruz. Önemli olan bu değişiklikleri istikrarlı bir şekilde sürdürerek, hem bedenen hemde ruhen sağlıklı yaşayabilmek.

Son yıllarda ruhunu dinlendirmek isteyenlerin ortak noktası yoga haline gelmiş durumda. Yoga sayesinde, sürekli masa başında oturmaktan yorgun düşmüş bedeninizi esnetirken kendinizi dinleme fırsatı yakalıyor ve ruhunuzu dinlendiriyorsunuz. Sağlığınız için oldukça önemli olan bir nokta var. O da gününüz ne kadar yoğu geçerse geçsin, her gün mutlaka yarım saat yürüyüş yapma gerekliliğidir. Stres ve hareketsizlik insanı çabuk yaşlandırır, hastalıklara davet çıkarır. Stresi hayatınızdan uzaklaştırmak için elinizden geleni yapın. Ev – iş arasında mekik dokumak yerine tiyatroya, sinemaya, ufak gezilere vakit ayırmaya çaba gösterin.

Hayatınızı, dinlenebileceğiniz noktalar bularak minimalist bir şekilde yaşadığınızda işinizde yoğun ve gergin olsanız bile geri kalan yaşamınızda sağladığınız huzur ile dengeye oturtabileceksiniz. Başlangıç olarak, yaşadığınız alanı bir düzene sokabilirsiniz. Yaşadığınız alanın ferah ve mutlu bir atmosfere sahip olması ruh halinizinde doğal olarak düzelmesini sağlayacaktır. Bu nedenle evinizi dekore ederken bu önemli detayı unutmayın.
Dekorasyonda, evinize ferah bir dokunuş sağlayacak olan minimal dokunuşlardan faydalanabilirsiniz. Minimalist dekorasyon dendiğinde aklımıza ilk olarak beyaz renk geliyor. Beyaz renk başta olmak üzere, açık ve pastel tonların ağırlıklı olarak kullanıldığı bir ortam içinizi açacak ve huzur bulmanızı sağlayarak gününüzü verimli geçirmenizi sağlayacaktır. Olabildiğince az ve öz eşya kullanmayı tercih edin. İşinize yarayan ve kullanışlı mobilyaları yerleştirmekle yetinin. Evinizi eşyaya boğmayın. Özellikle küçük evlerin minimalist bir yaklaşımla dekore edilmesi, evin olduğundan daha geniş görünmesini sağlar.

Minimalist dekor tavsiyesi sadece evler için değil, iş yerleri için de geçerlidir. İş yerinizi ferah gösteren güzel mobilyalar ve aksesuarlar kullanmanız çalışanların gün içinde mutlu olmasını ve daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

 

Bir cevap yazın