Göz Altı Şişlik ve Morluklarına Savaş Açın!

Göz altındaki şişlik ve morluklar çoğu kadının kabusudur. Nedenleri arasında uykusuzluk, aşırı alkol ve kafein, stres gibi etmenler bulunur. Bu etmenler genelde geçici şişlik ve morluklara sebebiyet verir. Ancak genetik sebeplerden oluşan ve yaşlandıkça ortaya çıkan şişlik ve morluklar kalıcıdır ve ortadan kaldırmak çaba gerektirir. Göz altı morluğunun sebebi, gözleri çevreleyen ince derinin altındaki damarların kan sızdırması ve sızan kanın oksijene maruz kalarak oksidasyona uğramasıdır.

Göz altı morlukları ve şişlikleri kişiye yorgun ve yaşlı bir görünüm verir. Bu nedenle ortadan kaldırılmalıdır. Geçici problemler yaşayan kişiler genellikle kapatıcılar ile çözüm bulmayı tercih ederler. Ancak kalıcı problemleri olanların kapatıcıyı bir kenara bırakıp gerçekçi çözümlere yönelmesi gereklidir.

Sağlıklı bir görünümün temelinde düzenli uyku, düzenli beslenme ve düzenli yaşam stili yatar. Her akşam aynı saatlerde uyumak ve 8 saatlik düzenli uyku hem göz sağlığınız hem de tüm bedeniniz için önemlidir. Bunun yanı sıra gün içerisinde 5-10 dakika süreyle gözlerinizi dinlendirebilirsiniz. Özellikle bilgisayar başında çok oturan kişilerin belirli aralıklarla gözlerini dinlendirmesi gerekiyor. Soğuk papatya çayı da gözlerinizi dinlendirmeniz için faydalıdır. Üstelik bahar aylarında polen alerjisi olan biriyseniz papatya çayı sizi iki kat rahatlatacaktır. Salatalık dilimlerini gözlerinize yerleştirerek 15 dakika dinlendirmek de iyi gelecektir. Bunlara ek olarak badem ve patates uygulamasının da faydalı olduğu bilinmektedir.

Stres yaptığınızda göz altındaki kaslar kasılmakta ve burada torbalara neden olan yağ dokularını tetiklemektedir. Hayatınızı düzene sokmalı ve ek olarak çeşitli krem ve doğal yöntemler ile takviye yapmalısınız. Düzenli bir yaşam stiline geçtiniz ve başka ne yapabilirim diye düşünüyorsanız, nemlendirici göz kremlerinden faydalanabilirsiniz. Göz çevresi kuru bir yapıya sahiptir. Bu nedenle nemlendirici göz kremleri canlı ve parlak bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Asla unutmamanız gereken nokta ise her akşam yatmadan önce mutlaka makyajınızı temizlemeniz gerektiğidir.

Bir cevap yazın