Sağlıklı Bir Cildin Püf Noktaları

Cildimize gereken değeri verdiğimize emin miyiz? Kişiden kişiye göre değişen cilt yapıları ayrı bakım yöntemleri istiyor. Her kadın zaman zaman cilt bakımını ihmal ediyor. Unutmayın, cildiniz ne kadar sağlıklı görünürse görünsün bakıma ve özene ihtiyacı vardır.

Günlük yaşantımızda yaşadığımız sıkıntılar, uyku düzenimiz, beslenme şeklimiz, alışkanlıklarımız ve en önemlisi stres dış görünüşümüze de etki ediyor. Tüm olumlu ve olumsuz etkenler cildimize yansıyor. Cildimiz için ilk yapılması gereken düzenli bir yaşama geçmek olacaktır. Sağlıklı beslenme ve yeterli uyku uyulması gereken düzenin başında geliyor. Sonrasında ise çeşitli ürünler ile cilt bakımına gereken özeni göstermek gerekiyor.

Cilt bakımına başlamadan önce, cilt tipinin belirlenmesi gerekir. Cilt tipinizi belirlemeden önce yapılan bakım kimi zaman ters etki yaratabiliyor. Kulaktan dolma bilgiler yerine güvenilir kaynaklardan da bilgi almak büyük bir önem taşıyor.

Yağlı, karma ve kuru olmak üzere 3 ayrı cilt tipine göre çeşitli bakım ürünleri mevcut. Günlük cilt bakımınız için cilt tipinize uygun ürünleri seçtikten sonra, yapılması gereken cildinizde biriken kirleri yağları ve kalıntıları temizlemek. Çoğu kadın zaman zaman makyajını temizlemeden yattığını itiraf ediyor. Bu gibi durumlarda ciltte kalan yağ ve kalıntılar bir süre sonra sivilce gibi çeşitli sorunlarla bize dönüyor. Makyaj yapmıyor olsak dahi, günde iki kere sabah ve akşam olmak üzere yüzümüzü temizlemeliyiz.

Yüz temizliğinde dikkat edilmesi gereken nokta cildin ph dengesini bozmamaktır. yüzümüzü suyla yıkamakta bir sakınca yoktur. Ancak musluk suları çoğu bölgede cildin olması gerek asit değerinin çok üzerinde bir asit değerine sahiptir.
Eğer yüzünüzü su le yıkamaya devam edecekseniz, suyun yüzünüzde kurumamasına özen gösterin. Yüzünüzde kendiliğinden kuruyan su buharlaşırken cildinizin su kaybına uğramasına neden olur. Cilt temizleme tonikleri, cildin asit değerini dengeye sokar ve sağlıklı olmasını sağlar. Bu nedenle mümkün olduğunda su yerine cilt temizleme toniği ile temizliğimizi tamamlamalıyız. Vazelin ve bebe yağı sanılanın aksine iyi nemlendiriciler değillerdir. Bir süre sonra cildin nem üretemez hale gelmesine sebep olurlar. Cilt bakımınızı tamamlamak için uygun nemlendiricileri seçin.

Sivilceleri sıkmak yaptığımız en büyük hatalardan biri. Cildin üst tabakasında sivilceden kurtulmuşuz gibi bir görünüm olması bizi aldatıyor. Ancak, dermatologlar asıl büyük
kısmın derinin altında kaldığını söylüyorlar. Bu da hem iz kalmasına hem de sivilcenin tekrarlanmasına yol açıyor.

Sigaradan uzak durun! Sigara dumanındaki kimyasallar direkt gözeneklere işler ve cildinizi mahveder. Sizin sigara içip içmemeniz bu durumu değiştirmez, sigara içilen ortamda
bulunmanız dahi cildinize zarar verir. Bu kimyasallar cildin kendi kendini yenileme özelliğini yavaşlatarak erken yaşlanmaya sebebiyet verir. Sigara içilen bir ortamdan çıktıysanız
eve gider gitmez duş alarak saçınızı ve cildinizi temizleyin. Sonrasında, C ve E vitaminlerini içeren antioksidan özellikleri taşıyan bir nemlendirici uygulayın.

Makyaj fırçalarınızı sadece siz kullanıyor olsanız bile sık sık temizleyin. Fırçalarda biriken bakteriler gözeneklerinize yerleşerek istemediğiniz sonuçlar doğurabilir.
Gün içerisinde ikiden fazla peeling ve ölü deri soyma işlemi yapmayın. Çünkü peeling işlemi fazlasıyla yapıldığında cildin doğal yapısını bozmaya başlar.

Stresten uzaklaşın. Sıkıntılı dönemlerinizde vücudunuzun çeşitli bölgelerinde oluşan kızarıklılar, sivilceler hepimizin başına gelmiştir. Ruh halimiz kesinlikle kendisini
dışarıya vuracak bir yol buluyor. Bu nedenle olabildiğince rahatlamaya, mutlu olmaya bakın. Bu sadece cildiniz için gerekli olan bir durum değil tüm hayatınız için önemli
bir konudur.

 

Göz Altı Şişlik ve Morluklarına Savaş Açın!

Göz altındaki şişlik ve morluklar çoğu kadının kabusudur. Nedenleri arasında uykusuzluk, aşırı alkol ve kafein, stres gibi etmenler bulunur. Bu etmenler genelde geçici şişlik ve morluklara sebebiyet verir. Ancak genetik sebeplerden oluşan ve yaşlandıkça ortaya çıkan şişlik ve morluklar kalıcıdır ve ortadan kaldırmak çaba gerektirir. Göz altı morluğunun sebebi, gözleri çevreleyen ince derinin altındaki damarların kan sızdırması ve sızan kanın oksijene maruz kalarak oksidasyona uğramasıdır.

Göz altı morlukları ve şişlikleri kişiye yorgun ve yaşlı bir görünüm verir. Bu nedenle ortadan kaldırılmalıdır. Geçici problemler yaşayan kişiler genellikle kapatıcılar ile çözüm bulmayı tercih ederler. Ancak kalıcı problemleri olanların kapatıcıyı bir kenara bırakıp gerçekçi çözümlere yönelmesi gereklidir.

Sağlıklı bir görünümün temelinde düzenli uyku, düzenli beslenme ve düzenli yaşam stili yatar. Her akşam aynı saatlerde uyumak ve 8 saatlik düzenli uyku hem göz sağlığınız hem de tüm bedeniniz için önemlidir. Bunun yanı sıra gün içerisinde 5-10 dakika süreyle gözlerinizi dinlendirebilirsiniz. Özellikle bilgisayar başında çok oturan kişilerin belirli aralıklarla gözlerini dinlendirmesi gerekiyor. Soğuk papatya çayı da gözlerinizi dinlendirmeniz için faydalıdır. Üstelik bahar aylarında polen alerjisi olan biriyseniz papatya çayı sizi iki kat rahatlatacaktır. Salatalık dilimlerini gözlerinize yerleştirerek 15 dakika dinlendirmek de iyi gelecektir. Bunlara ek olarak badem ve patates uygulamasının da faydalı olduğu bilinmektedir.

Stres yaptığınızda göz altındaki kaslar kasılmakta ve burada torbalara neden olan yağ dokularını tetiklemektedir. Hayatınızı düzene sokmalı ve ek olarak çeşitli krem ve doğal yöntemler ile takviye yapmalısınız. Düzenli bir yaşam stiline geçtiniz ve başka ne yapabilirim diye düşünüyorsanız, nemlendirici göz kremlerinden faydalanabilirsiniz. Göz çevresi kuru bir yapıya sahiptir. Bu nedenle nemlendirici göz kremleri canlı ve parlak bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Asla unutmamanız gereken nokta ise her akşam yatmadan önce mutlaka makyajınızı temizlemeniz gerektiğidir.