Biyolojik Saatiniz Geldi Mi?

Anne olmak büyük fedakarlık ister. Eğer siz yeni evliyseniz, çocuk sahibi olmak için birkaç defa ciddi anlamda düşünmenizde fayda var. Bir evliliğin oturması için ortalama 2 yıl gibi bir sürenin geçmesi gerekir. Oturmamış evliliklerde ani bir kararla çocuk sahibi olunduğunda ciddi sorunlar baş gösterebilir.

Anneliğe hazır olup olmadığınızı anlamak için kendinize bir takım testler yapın. Biyolojik saatiniz geldiyse ve uygun koşullara sahipseniz çocuk sahibi olmamanız için hiçbir sebep yok. Çocuklarla vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız, gürültüden rahatsız olmuyorsanız ve sabırlıysanız çocuk sahibi olmak için artı yönlere sahipsiniz.

Dokuz ay boyunca karnınızda bebeğinizle beraber dolaştınız ve artık o büyük gün gelip çattı. Bebeğinizi kucağınıza aldığınız o an tarifi mümkün olmayan bir mutluluk duyacaksınız. Minicik elleri, ağzı, burnu ve gözleriyle tamamen size ait bir bebek…

Bebeğiniz dünyaya geldiğinde size her ihtiyaç duyduğunda yanında olmalısınız. Acıktığında, ateşi çıktığında, altını pislettiğinde, gecenin bir yarısı ağlayarak uyandığında ve daha pek çok zaman diliminde bebeğinize vakit ayırmalısınız.

Bebeğiniz minicik ayaklarıyla pıtır pıtır yürümeye başladığında, ilk kelimesinde anne değil de baba dediğinde, sütünüzü emerken dişlerini memenize geçirdiğinde dirayetli olmalısınız. Unutmayın anne demek fedakarlık demektir.

Ona hangi ismi vereceğinize dair eşinizle saatlerce konuşarak en sonunda ilk aklınıza geleni koymaya karar verdiğinizde, her anın fotoğrafını çekin. Çünkü bu anlar ileride hatırlanacak çok güzel hatıralar. Bebeğinizi çok sık videoya alın, onun ay ay nasıl büyüdüğünü takip edin. Yıllar su gibi akıp geçtiğinde geri dönüp bu videoları izlediğinizde hem çocuğunuz, hem de siz çok duygulanacaksınız.