Diyetteyim, Diyettesin, Diyette

Obezite, çağımızın önemli bir sorunu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da obezite, sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanmıştır. Bu sorunla başa çıkmanın yolu elbette sağlıklı yaşamdan geçiyor. Sağlık yaşam standardından çıktığınızda kilo almaya başlıyorsunuz. Üzülmeyin her şeyin bir çözümü olduğu gibi, fazla kilolardan kurtulmanın da çözümü var. Çok satan kitaplardan Dukan Diyeti ve Karatay Diyeti kitaplarını okumakla işe başlayabilirsiniz. Bu kitaplarda size diyet yaparken yapmanız ve yapmamanız gerekenler anlatılıyor. Kendi bünyenize göre, okuduklarınızı şekillendirerek uygulamaya başlayabilirsiniz. Her pazartesi diyete başlayıp, salı günü gardınızı düşürüyorsanız, diyet hakkında bilinçlenmeye ihtiyacınız var demektir.

Kilolarınızdan kurtulmak için “şok diyetler”e başvurmak seçebileceğiniz en kötü seçimdir. Sibel Can diyetleri olarak da bildiğimiz kısa sürede 6-7 kilo verdiren şok diyetler, vücudunuzun sağlığını iyice bozacak ve ilerleyen safhalarda çok zor durumda kalmanıza sebep olacaktır.

Diyet yapmaya karar verdiyseniz öncelikle bir diyetisyene başvurmalısınız. Diyetisyen sizin vücut yağ oranınızı ölçecek ve ona uygun bir diyet programı hazırlayacaktır. Diyet demek, aç kalmak demek değildir. Yediğiniz yiyecekleri doğru miktarda ve doğru zamanda yiyebilmektir. Diyetisyen yiyeceklerin kalorisine dikkat ederek, gün içerisinde almanız gereken toplam kalori miktarına uygun bir program hazırlar. Böylece aç kalmadan vücudunuzu sağlı beslenmeye alıştırmış olursunuz. Sağlıklı beslenme ömür boyunca uygulanması gereken bir yaşam tarzıdır.

Çok satan kitaplar arasındaki Dukan Diyeti, Karatay Diyeti gibi kitapları da okumanızda fayda var. Beslenme alışkanlıklarınız kökten değiştirmek ilk zamanlar sizin için zor olacaktır. Ancak hiç korkmayın, tempoya alıştığınızda artık vücudunuz kendi ritmini kendisi ayarlayacak.

Tatlılardan uzak kalamayanlar için önerimiz gün içerisinde meyve tüketmeleri ve eğer tatlı yiyeceklerse sütlü tatlıları tercih etmeleri yönünde olacak. Şerbetli tatlılar fazlasıyla şeker ve kalori yüklüdür. Bir şekerpareyi eritmek için 3 km koşmak gerektiğini göz önünde bulundurursak,  sütlü tatlıları neden tercih ettiğimizi kolayca anlayacaksınız.