Güneşiniz Bol Olsun

Güneşin yüzünü iyice gösterdiği şu günlerde her yer canlandı. Yaz aylarının gelmesiyle insanların tavırlarında da canlılık gözleniyor. Kışın bunalımlı ve melankolik ruh halinden sıyrılarak neşe ve keyif içerisinde birbirine “günaydın” diyen neşeli insanlar görüyoruz. Güneşin iyileştirici etkisi tüm insanlığın üzerine doğuyor. Peki ama güneşin zararlı etkileri yok mudur? Evet, güneşin zararlı etkileri de var. Örneğin bazı ciltler güneşe karşı hassastırlar ve güneş kremi sürmeden dışarı çıkamazlar. Doktorların açıklamalarına kulak verdiğimizde öğle saatlerinde özellikle de 11:00 ile 16:00 saatleri arasında güneşe çıkılmaması konusunda uyarıyorlar.

Ozon tabakasındaki zedelenmeden dolayı güneş ışınları artık çok daha sert açılarla ülkemize ulaşıyor. Filtreleme özelliğinin hasar görmesi sebebiyle ultraviyole ışınları -özellikle öğle saatlerinde- cildimizle direkt temas ediyor. Bu temas sonucunda cilt ciddi anlamda hasar görüyor.

Yaz aylarında güneşlenirken güneşlendiğiniz saatlere dikkat edin. Eğer öğle saatlerinde güneşlenmeyi seçtiyseniz cildinizde ciddi kızarıklıklar olabilir. Bu yüzden akşamüstü güneşlenmeyi tercih etmelisiniz. Günlük hayatınızda dışarı çıkarken mutlaka koruyucu bir güneş kremi kullanmalısınız. Yüksek faktörlü güneş kremleri belli saatler cildinizi korur. Bu korumayı devamlı kılmak istiyorsanız güneş kremini gün içinde yenilemelisiniz. Güneş kremi kullanmayan kişilerde güneş lekeleri oluşabilir. Güneş lekeleri pek hoş bir görüntü kazandırmaz.

Eğer bebeğiniz, çocuğunuz sizi dinlemeyip güneşte uzun saatler geçiriyorsa o zaman çocuğunuza +50 faktörlü güçlü bir güneş kremi sürmelisiniz. Şapka, güneş gözlüğü gibi yardımcı aksesuarlar da kullanmakta fayda var.

Çocuklar güneşe karşı çok daha hassastırlar. Çocuğunuzu güneşin zararlı etkilerinden korumak için gölge alanları oyun alanı olarak seçmek doğru bir tercih olacaktır. Ağaç gölgeleri ve yeşil alanlar çocuklar için güzel alternatiflerdir. Güneş ışığı çocuğunuzun d vitamini ihtiyacını da fazlasıyla karşılayacaktır.

Güneş kreminizi her gün evden çıkmadan önce mutlaka sürmelisiniz. Güneş kremleri hem cildinize nem kazandırır, hem de cildinizi dış etkenlere karşı korur. Eğer hassas bir cildiniz varsa cildinize özenli davranmanız gerekiyor.